Η Φιλαρμονική προσφέρει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όλα τα όργανα Φιλαρμονικής και να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει, με την καθοδήγηση του έμπειρου Ειδικού Καθηγητή-Αρχιμουσικού.

Τα μαθήματα είναι ομαδικά και πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον που προωθεί την αγάπη για τη μουσική και την ομαδικό πνεύμα. Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, που ξεκινούν από την ηλικία των 8 ετών έως και την ηλικία των 25 ετών.

Στο ομαδικό μάθημα, τα παιδιά διδάσκονται την τεχνική του μουσικού οργάνου που θα επιλέξουν, ανάγνωση παρτιτούρας και Θεωρία της μουσικής. Το μουσικό όργανο όπως και η Αίθουσα διατίθενται για μελέτη, κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο Καθηγητή-Αρχιμουσικό (για την επιλογή των χάλκινων πνευστών και των ξύλινων πνευστών οργάνων, ο μαθητής θα πρέπει να διαθέτει ατομικό επιστόμιο ή καλάμι αντίστοιχα. Τα μουσικά όργανα δεν μετακινούνται από την Αίθουσα).

Στόχος είναι η καλή γνώση του οργάνου και η αγάπη για τη μουσική και το συγκεκριμένο ρεπερτόριο. Η συμμετοχή σε συναυλίες, παρελάσεις, εθιμοτυπικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, θα δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ερμηνεύσουν μουσική μπροστά σε μεγάλο κοινό υπό τη σωστή καθοδήγηση.