Το Ωδείο «Κατερίνα Μάσκα» ιδρύθηκε το 1995 στην περιοχή του Παπάγου και από το 2016 λειτουργεί παράρτημα και στην Αγία Παρασκευή. Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και από την ίδρυσή του τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού και συνθέτη, Κατερίνας Μάσκα. Το Ωδείο διακρίνεται για την πρωτοπορία, την ποιότητα των εκπαιδευτικών μεθόδων, και την υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία που παρέχει στους μαθητές του.

Πρόκειται για μία πολυδιάστατη μουσική σχολή, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να διδαχθούν μία μεγάλη γκάμα μουσικών οργάνων – κλασσικά, ηλεκτρικά, παραδοσιακά– και να έρθουν σε επαφή με κάθε είδος μουσικής. Από Κλασσική και Τζαζ, έως Έντεχνη, Ποπ, Μιούζικαλ, Λαϊκή, και Παραδοσιακή. Βασικός σκοπός της σχολής είναι να μυήσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εκπαιδευτική εμπειρία του διδακτικού προσωπικού.

Οι άριστα καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι καθηγητές του Ωδείου «Κατερίνα Μάσκα» αποτελούν το βασικό πυλώνα της ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής μας πρότασης. Επαγγελματίες μουσικοί με εξαιρετικές σπουδές και περγαμηνές, οι καθηγητές μας συμμετέχουν σε διακεκριμένες Συμφωνικές και Λαϊκές/Έντεχνες Ορχήστρες ως μέλη αλλά και σολίστ, ενώ αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα στην ελληνική δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Από την ίδρυσή του, το Ωδείο «Κατερίνα Μάσκα» ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών Μουσικών Ακαδημιών ως προς τις σύγχρονες μεθόδους μουσικής εκπαίδευσης, αφενός στην οργανική και φωνητική ερμηνεία, και αφετέρου στον τόσο κομβικό κλάδο των θεωρητικών – υποχρεωτικών και ανώτερων.

Συγκεκριμένα, το Ωδείο διαθέτει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διδασκαλία ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση). Επίσης, αναλαμβάνει την προετοιμασία σπουδαστών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας.

Οι χώροι του Ωδείου είναι πλήρως και άρτια εξοπλισμένοι, φιλικοί και ευχάριστοι προς τους σπουδαστές και τους συνοδούς τους, και παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες ώστε κάθε μαθητής και μαθήτρια να απολαμβάνει τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Με βασικό γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη εμπλουτίζουμε συνεχώς τα τεχνολογικά μας μέσα, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε υψηλού επιπέδου προγράμματα μουσικής τεχνολογίας. Διατίθενται επίσης τμήματα σεμιναριακού χαρακτήρα που υποβοηθούν την πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία.

Τέλος, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η μουσική είναι συλλογική μουσική έκφραση που καλλιεργεί τη συνεργασία, το Ωδείο «Κατερίνα Μάσκα» προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε Μουσικά Σύνολα, στην Ορχήστρα, αλλά και στη Χορωδία του Ωδείου.