Σεμινάριο με το Στέφανο Κορκολή

Ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Ωδείο μας για έναν κύκλο σεμιναρίων που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής σε συνεργασία με το Ωδείο «Κατερίνα Μάσκα» αποκαλύπτει σε έναν κύκλο σεμιναρίων τα «μυστικά» της πολυετούς εμπειρίας του στον χώρο της μουσικής.

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκινά με το Θέμα της Οργανικής Σύνθεσης (Instrumental) και Μελοποίησης στίχων-ποιημάτων-κειμένων.

Μέσα στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο Στέφανος Κορκολής θα έρθει σε επαφή με τους ταλαντούχους συνθέτες και τραγουδοποιούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τα έργα τους και να δώσουν «μορφή» στις μουσικές ιδέες τους.

«Η μουσική είναι μια και δεν έχει ταμπέλες», αυτό πρεσβεύει ο διάσημος καλλιτέχνης και με αυτό ως πυξίδα θα κατευθύνει τους επίδοξους νέους δημιουργούς μέσα από μουσικό διάλογο σε «μονοπάτια» που θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν την ταυτότητα στο κομμάτι της μουσικής δημιουργίας.

Ο διακεκριμένος συνθέτης Στέφανος Κορκολής αυτόν τον χειμώνα θα αποκαλύψει τα «μυστικά» της πολυετούς εμπειρίας του, «μυστικά» που αφορούν στη:

  1. μελοποίηση ενός στίχου, ποιήματος, κειμένου και τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος τραγουδοποιός για να αναδείξει τον στίχο και να αλληλεπιδράσει με τη μουσική, με σκοπό την άμεση επικοινωνία με τον ακροατή.
  2. τεχνικές και πρακτικές ενορχήστρωσης για όλα τα μουσικά είδη.
  3. τεχνική της εξέλιξης του αυτοσχεδιασμού ώστε να προκύψει ένα πλήρες μουσικό έργο.
  4.  ο Στέφανος έχει τη διάθεση να μοιραστεί με τους νέους καλλιτέχνες διάφορους τρόπους τελειοποίησης των μουσικών δημιουργιών τους, καθώς και την εμπειρία του για ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων τους (κατοχύρωση των έργων τους κ.α)

Μέσα στο πλαίσιο των μαθημάτων- σεμιναρίων, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δημιουργούς να δεχτούν συμβουλές και πρακτικές που μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του διάσημου συνθέτη θα ανακαλύψουν τον «υπέροχο και απαιτητικό κόσμο της μουσικής» τόσο σε προσωπικές δημιουργίες όσο σε μεταγραφές, covers, ανατρεπτικές διασκευές.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων  θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μεγάλους συνθέτες, ερμηνευτές, στιχουργούς και μουσικούς, οι οποίοι θα προσφέρουν εμπειρίες και γνώση στους νέους δημιουργούς. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθούν τα έργα των νέων καλλιτεχνών σε ειδικές συναυλίες με την παρουσία κοινού.

Τα μαθήματα-σεμινάρια θα πραγματοποιούνται δύο Κυριακές κάθε μήνα (ώστε ο χρόνος προετοιμασίας των θεμάτων και των εργασιών να είναι επαρκής) και θα έχουν διάρκεια 6 ωρών. Με την διεκπεραίωση του μαθήματος-σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποίηση και βεβαίωση παρακολούθησης.

Το μάθημα-σεμινάριο με Θέμα Οργανική Σύνθεση (Instrumental) και Μελοποίησης στίχων-ποιημάτων-κειμένων ξεκινά με την παρουσίαση του μαθήματος από τον Στέφανο Κορκολή στις 4 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό στο odeiokaterinamaska@gmail.com.